Wereldgoal Can helpt FC Suryoye aan klinkende zege op Hengelo

FC Suryoye-Mediterraneo weet weer wat winnen is. De ploeg van Wesley Sanders boekte in en tegen Hengelo, mede door een wereldgoal van Benjamin Can, de eerste zege van 2016. 

In een voor FC Suryoye ouderwets aangename middag kwam het hoogtepunt van de voet van Benjamin Can. Op slag van rust, toen beide ploegen al eens trefzeker waren geweest, aarzelde de middenvelder van FC Suryoye geen moment toen hij de bal op een meter of dertig van het vijandelijk doel voor de voeten kreeg. Na een stuiter lanceerde Can de bal met zijn rechter wreef, waarna het projectiel met zijn topsnelheid via de lat in het doel landde. Het doelpunt was niet alleen van ongekende schoonheid, het bleek voor de thuisploeg ook nog eens een te machtige dreun. 

HVV Hengelo was halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong gekomen via Dick Zengerink, die alert reageerde bij een scrimmage voor het doel van FC Suryoye. Aanvoerder Amanuel Tunc had de stand na een half uur spelen op aangeven van Stefan Yousef met een fraaie kopbal gelijk getrokken. Na rust drong hekkensluiter Hengelo wel aan, maar veel grote kansen leverde het overwicht niet op. Het degradatieduel werd beslist toen Can in de tweede helft een vrije trap verzilverde. Net als Tunc bracht hij zijn doelpuntentotaal daarmee op zes. Naast de trefzekere middenvelders deed ook Farough Saadi bij de afwezigheid van de zwaargeblesseerde clubtopscorer Chris Cicek van zich spreken. Saadi tilde de stand op aangeven van invaller Julio Vargas naar 4-1. Aanvaller Saadi heeft daardoor sinds zijn rentree tegen Victoria in elk competitieduel nog gescoord. Vargas had drie minuten na zijn invalbeurt naast een assist ook al een goal te pakken. Na een assist van Augien Aslan bepaalde hij de eindstand met een simpele schuiver op 5-1. 

Zo boekte FC Suryoye na drie nederlagen op overtuigende wijze de eerste overwinning van 2016. De derdeklasser uit Enschede kreeg in Hengelo nog wel een tegenvaller te verwerken. Lucas Cosut moest de strijd voortijdig staken en is, naar nu blijkt, enkele weken uit de roulatie met een gebroken sleutelbeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com