FC Suryoye zakt verder en verder weg

Het gaat niet goed met het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo. Ook de derde wedstrijd na de winterstop werd verloren. Op sportpark Wesselerbrink-midden was AJC’96 met 2-1 te sterk. Daarnaast raakte spits Christian Cicek zwaar geblesseerd. Hij scheurde zijn enkelbanden af en brak zijn kuitbeen. Een horrormiddag dus voor de thuisploeg.

Er ging in de eerste helft veel mis aan beide kanten. Van goed voetbal was geen sprake. Wel vielen er grote kansen te noteren, mede dankzij de vele fouten die werden gemaakt. Stefan Turkan was met een prachtig schot van ongeveer twintig meter dichtbij de openingstreffer, maar de bal ging via de paal uit het doel. Na goed voorbereidend werk van Farough Saadi kreeg ook Benjamin Can na een half uur spelen de kans op de 1-0, maar de middenvelder miste hopeloos. Aan de andere kant kon de openingstreffer ook vallen, maar het was aan doelman Jonnie Morad te danken dat FC Suryoye geen tegentreffer hoefde te incasseren.  Het was uiteindelijk Farough die vlak voor rust met een droge knal de 1-0 scoorde.

Veel viel er op dat moment niet te juichen, want in diezelfe aanval sloeg het noodlot toe voor onze spits Christian Cicek. De aanvaller landde verkeerd en scheurde daarbij z’n enkelbanden af. Ook brak hij zijn kuitbeen. De scheidsrechter floot direct voor de (lange) rust, want het was wachten op de ambulance. Nadat Christian werd afgevoerd naar het ziekenhuis kon de wedstrijd worden hervat.

Over de tweede helft kan ik kort zijn. De ploeg uit Losser was veel beter. AJC’96 had een strijdplan en greep de thuisploeg bij de keel. De blauwhemden wisten zich hier geen raad mee en werden de gehele tweede helft overlopen. Het was daarom dik verdiend te noemen dat de bezoekers er met de winst vandoor gingen. Bij FC Suryoye wist doelman Jonnie zich als enige aan de malaise te onttrekken. Met een aantal prachtige reddingen hield hij zijn ploeg lang in de wedstrijd.

Volgende week gaat FC Suryoye op bezoek bij hekkensluiter HVV-Hengelo. Graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com