Theo Vonk wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Suryoye-Mediterraneo

De 68-jarige oud-coach van onder meer FC Twente, AZ en Heracles volgt na dit seizoen Wesley Sanders op bij de derdeklasser uit Enschede. De clubleiding van FC Suryoye bereikte afgelopen weekeinde een akkoord met de ervaren oefenmeester over een eenjarig contract met een optie voor een extra seizoen.

De technische commissie opende eerder deze maand de zoektocht naar een ervaren hoofdtrainer. Vonk gold daarbij vanwege zijn staat van dienst, scherpe aanpak en tactische bagage als topkandidaat. In een langdurig gesprek overtuigde de geroutineerde coach de technische commissie van zijn voetbalvisie, waarin getalenteerde junioren een centrale rol spelen. In een onderhoud met het dagelijks bestuur bereikte Vonk vervolgens snel overeenstemming over het contractuele gedeelte. 

,,Ik heb gekozen voor FC Suryoye omdat ik altijd een goed gevoel bij de club heb gehad”, laat Vonk in een eerste reactie weten. ,,Ik ken veel mensen uit de gemeenschap en er zitten ook jongens bij met wie ik eerder prettig heb samengewerkt. Er lopen bij FC Suryoye veel goede en technische voetballers rond. De kunst is om daar een team van te smeden en de club zo naar een hoger niveau te tillen. Ik heb er zin in, want ik heb het gevoel dat er mooie dingen staan te gebeuren bij FC Suryoye.”

 Vonk, afkomstig uit Noord-Holland en woonachtig in Enschede, was begin jaren tachtig assistent-trainer bij AZ ’67. Bij Sparta Rotterdam stond de coach voor het eerst op eigen benen. Vanuit Rotterdam maakte Vonk bijna dertig jaar geleden de overstap naar FC Twente. In Enschede was hij zes jaar actief. Met succes, want Vonk eindigde met de Tukkers drie keer op de derde plek in de eredivisie. Dat zou hem in 1982 uiteindelijk een fraai maar kortstondig avontuur opleveren bij het Spaanse Real Burgos, dat destijds uitkwam in de Primera Division. De trainer keerde daarop terug naar Nederland, waar hij via FC Groningen, AZ en Roda JC bij Heracles Almelo belandde. Vonk, die ook scout was voor West Ham United, ging daarna nog aan de slag bij het Duitse Eintracht Nordhorn alvorens hij bij Sportclub Enschede aan zijn eerste klus in het amateurvoetbal begon.

De clubleiding van FC Suryoye wenst Vonk een plezier en succesvol verblijf toe bij zijn nieuwe club. Komende week meer op de website van FC Suryoye over de aanstelling van de nieuwe trainer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com